Aan krachttraining als aanvulling op de voetbaltraining kan een voetballer veel hebben. Met krachttraining bouw je meer spierkracht op in de benen en dit kan net het mogelijke verschil betekenen tussen een gewonnen of een verloren kopduel. Lees verder hoe krachttraining voor jou als voetballer effectief kan zijn.

Voor voetballers is het belangrijk om explosief te trainen. Dit kan je gebruiken bij bijvoorbeeld de korte sprintjes, springen, tijdens een duel aangaan of als je hard moet trappen. Daarnaast zijn de core- en beenspieren enorm belangrijk voor de balans.

Plyometrische kracht (explosief)
Voor voetballers Kijken we naar zogenaamde plyometrische oefeningen deze oefeningen zijn erop gericht om zo snel mogelijk kracht te genereren. Bij voetbal gaat het om je eigen lichaamsgewicht. Deze moet je zo snel mogelijk, zo ver mogelijk kunnen verplaatsen.

Wanneer?
Het kan verstandig zijn om je krachttraining na je voetbaltraining te plannen of om dit op een andere dag te doen, zodat je tijdens je voetbaltraining zo min mogelijk last van spierpijn of vermoeidheid hebt. Denk er ook aan dat het handiger is om geen zware krachttraining te doen vlak voor een belangrijke wedstrijd. Je wilt voor deze belangrijke wedstrijd immers wel helemaal fit zijn!

 

Oefeningen voor explosieve kracht Oefeningen voor algemene krachttraining
● Verticale sprongen ● Squat
● Box jumps ● Lunges
● Jump squat ● Calf raises
● Jump lunges ● Plank
● Deadlift

Meer hulp nodig bij het sterker worden voor voetbal? Neem contact op!
E: info@confidentgym.nl
T: 0617722137